Voordeel #3

De souplesse van de IPT-verzekering

De IPT-verzekering is zowel fiscaal als verzekeringstechnisch een heel flexibel instrument om uw privévermogen op te bouwen.

Voordeel #3 De souplesse van de IPT-verzekering

Flexibiliteit in premiebetaling

De voorziene/afgesproken periodieke premie (maandelijks, per kwartaal, semester of op jaarbasis) kan mee evolueren met uw behoeften en of vennootschapsresultaten. Men is nooit verplicht om de ‘voorziene’ premie te volstorten. U kan de polis tijdelijk’ premievrij’ (tijdelijke stopzetting van de premiebetaling) maken of de premie minimaliseren ten gevolge van belangrijke geplande investeringen en of een gebrek aan bedrijfscashflow. Indien de IPT-verzekering werd uitgebreid met aanvullende ‘risicodekkingen’ (zie ‘voordeel #2) adviseren wij steeds om minimaal de premie te betalen voor deze dekkingen ter voorkoming van stopzetting van deze belangrijke waarborgen.

Backservice

Een bijkomend voordeel van de souplesse van de IPT is de “backservice” ook wel “inhaalbijdragen of koopsom” genoemd.  De eventuele fiscale ruimte die de afgelopen jaren onbenut bleef kan alsnog aangevuld worden met een extra premie. Een voorbeeld ter verduidelijking: als zelfstandige heeft u 7 jaar gelden een vennootschap opgericht en keert u zichzelf een maandelijks loon uit. Ondanks het gegeven dat u over de mogelijkheid beschikte om vanaf dag 1 reeds premies te storten voor de opbouw van uw privévermogen heeft u deze opportuniteit nog niet benut. Dankzij de aanwezige souplesse kan u (voor maximaal 10 jaar) een ‘inhaalbeweging’ doen. Op deze manier kan u de belastbare winst in uw vennootschap verlagen en uw privévermogen verhogen.

Rekening houdende met deze “souplesse’ adviseren wij u om uw IPT-verzekering jaarlijks te laten updaten zodat u steeds op de hoogte bent van eventuele fiscale optimalisaties. Ook, en te meer, wanneer uw IPT-verzekering werd uitgebreid met aanvullende waarborgen is een jaarlijkse update ‘een must’ om te controleren of deze nog voldoet aan uw behoeften als zelfstandige.

Schrijf je in

en ontvang interessante tips in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste nieuws

Downloads