Overleven met 50€ per dag!

Beste collega ondernemer,

Als vermogensarchitecten spreken we dagelijks met zelfstandigen over de opbouw en het beheer van hun privékapitaal. Uit deze gesprekken blijkt dat de meeste ondernemers een realistische kijk hebben op hun bedrijfsrisico’s. En dat ze deze risico’s permanent evalueren en indekken.

Maar wat ons telkens weer opvalt is dat ze niet hetzelfde doen voor hun privéleven. Toegegeven, het is niet het meest opbeurende onderwerp, maar weet jij wat er met je naasten gebeurt als jou iets overkomt ? Ben jij er 100% zeker van dat zij hun levensstandaard kunnen behouden na jouw vroegtijdig overlijden ? Of worden zij geconfronteerd met onhoudbare financiële kosten ?

Maar ook minder ingrijpende gebeurtenissen kunnen vervelende gevolgen hebben voor jou en je familie. Wat gebeurt er als je wegens ziekte enkele maanden niet kan werken ? De bruto ziekte-uitkering voor een gezinshoofd bedraagt amper € 53 per dag (en dat pas vanaf de 2de maand). Voor een samenwonende of alleenstaande zelfstandige is de uitkering maar € 32 à € 40 per dag.

Om al deze risico’s “fiscaal-vriendelijk” in te dekken adviseren wij heel vaak de IPT-verzekering (ook gekend als “groepsverzekering”).
de voordelen van deze groepsverzekering op een rijtje :

Fiscaal de meest gunstige manier om geld van jouw
vennootschap over te dragen naar je privé
De kosten (premies) worden volledig betaald door jouw
vennootschap en zijn voor 100% fiscaal aftrekbaar
Via de ‘groepsverzekering’ kan je ook jouw ‘sociale zekerheid’
indekken door

  • een kapitaal overlijden in te bouwen
  • gewaarborgd inkomen te voorzien (tot 80% van je normale maandloon!)
  • premievrijstelling bij ziekte of ongeval

Een performante IPT-verzekering op maat, rekening houdend met de fiscale spelregels, kan je heel wat geld en stress besparen. Meer zelfs, het levert je heel wat geld én investeringsmogelijkheden op.

Nieuwsgierig naar wat een IPT-verzekering voor jouw privékapitaal kan betekenen ? Aarzel niet en contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend evaluatiegesprek. Je krijgt onmiddellijk een berekening van wat het je oplevert.

Paul Crepain                          Ludwig De Buyser
Vermogensarchitect               Kredietadviseur
KMO-adviseur                        Beleggingsadviseur